Sosyal Medya

Güncel

AteÅŸkes rejime ve PYDÂ’ye yarar

ABD ile Rusya arasında ilan edilen ve 27 Şubat'ta uygulanmaya başlanacağı belirtilen ateşkesin yankıları sürüyor.



ABD ve Rusya arasında ilan edilen ateÅŸkes ile Suriye devrimini boÄŸmanın amaçlandığını söyleyen eski Halep Askeri Meclis BaÅŸkanı Albay Abdulcebbar Ageydi,“Esed’e karşı muhalifleri desteklediÄŸini söyleyen ABD, perde arkasından Esed’in kalması için her türlü yolu denedi. ABD Rusya’nın katliam ortağıdır. Taraflar arasında ilan edilen ateÅŸkes Esed ve PYD’ye yarar” dedi.

Yeni Åžafak'a konuÅŸan Halep eski Askeri Meclis BaÅŸkanı Albay Abdulcebbar Ageydi, “ABD Rusya'nın katliam ortağıdır. Taraflar arasında ilan edilen ateÅŸkes Esed ve PYD'ye yarar" diye konuÅŸtu.

ABD SURÄ°YE DEVRÄ°MÄ°NE Ä°HANET ETTÄ°

“AteÅŸkes ile Suriye devrimini boÄŸmak istiyorlar" diyen Ageydi, “ABD ile Rusya arasında ilan edilen ateÅŸkes anlaÅŸmasının perde arkasında Kırım, Ukrayna ve Libya gibi ülkelere hükmetme konusunda da pazarlıklar döndü. Suriye de bu pazarlıklara kurban edildi. ABD, Suriye devrimine Rusya'dan önce ihanet etti. Ä°srail'in güvenliÄŸi, Batılı emperyalistlere Suriye'nin kazanımlarının peÅŸkeÅŸ çekilmesi ve Masonların ön kapı olarak gördükleri Suriye'de milli iradeye dayalı idare ÅŸekli Batılılar tarafından uygun görülmedi. Esed'e karşı muhalifleri desteklediÄŸini söyleyen ABD, perde arkasından Esed'in kalması için her türlü yolu denedi. ABD Rusya'nın katliam ortağıdır. Taraflar arasında ilan edilen ateÅŸkes Esed ve PYD'ye yarar" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TÃœRKMENLER VURULACAK

Türkmenlerin hedef alınmaya devam edileceÄŸini vurgulayan Ageydi, “AteÅŸkes anlaÅŸmasında Nusra cephesinin anlaÅŸma dışında tutulması IŞİD taktiÄŸinin uygulanmak istenmesindedir. Rusya, IŞİD bahanesiyle muhalifleri vuruyor. Åžimdi de Nusra bahanesiyle muhalif mevzileri hedef alacaklar. Kandan beslenen Esed rejimi anlaÅŸmaya yanaÅŸan taraf olmayacak. Rejim ateÅŸkese uymaz" dedi.

DEVRÄ°M MEÅžALESÄ° YANIYOR

Barış için ÅŸartlarını sıralayan Ageydi, “KuÅŸatma altındaki bölgelere insani yardımın ulaÅŸması, cezaevlerinde tutulan muhaliflerin serbest kalması ve bombardımanların durması halinde barışa hazırız. Ancak Rusya'nın desteÄŸini alan rejimin bu ÅŸartları bir ÅŸekilde provoke edip savaşın devamını saÄŸlayacağını düşünüyorum. Batılılar da Suriye halkının çıkarları yerine Esed ve benzeri dikta rejimler ile çalışmayı sürdürmeyi tercih edeceklerdir. Devrim meÅŸalesi yanıyor ve hiçbir güç bizi tekrar zillete uÄŸratamayacak" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.